titulo de la web

EDUCACIÓ, FORMACIÓ I CULTURA

L'EDUCACIÓ
 

Lluny està l'Educació de ser tan sols mer “ensenyament”. Més enllà de la transmissió de sabers acadèmics o de l'acumulació de coneixements, l'Educació és quelcom més important que tot això i té confiada una gran missió, missió massa sovint oblidada pels qui tenen encomanada tan noble tasca.

La peça central de l'Educació és l'aprenentatge de la fortalesa d'ànim, el respecte, i la capacitat de comunicació personal.

L'Educació és el que queda després d'haver oblidat tot el que vas aprendre a l'escola.

 
LA FORMACION
 

La formació ha de conduir l'home a aprofundir en el seu coneixement i a la identificació amb la naturalesa que li és pròpia. Així tindrà una millor visió del que és oportú per a si mateix i per a la societat, i un estímul per a donar el millor de si mateix.

La formació ha de despertar en el més profund del cor de l'home una atracció per allò veritablement valuós.

 
LA CULTURA
 

La cultura ens ajuda a interpretar la realitat del món que ens envolta. Amb la cultura podem  posar de manifest una mica aquest misteri que som cada ésser humà. La cultura enriqueix a l'ésser humà, i el porta a aprofundir en les seves arrels i en la seva història.

La cultura personal no s'improvisa. Per a arribar a tenir un pensament profund, unes valoracions encertades, uns principis clars, unes referències riques, cal dedicar-hi molt de temps i esforç.

Ser cult, no és simplement saber moltes coses, sinó, més aviat, tenir una explicació coherent del que és l'ésser humà i el món que l'envolta. L'important no és tenir molts coneixements, sinó que aquests coneixements donin una resposta encertada als problemes nostres i dels qui ens envolten.

 
L'ERA DE LA COMUNICACIÓ / RELACIONS INTERPERSONALS i INTERNET
 

L'espai de les relacions humanes queda notablement alterat per internet. Tot es torna proper, però només "virtualment". Es tracta d'una proximitat freda i allunyada. Internet acosta però no brinda la brillantor dels ulls, la tremolor, la tendresa, la passió de l'interlocutor. La riquíssima presència de l'altre i la seva “densa”, gràvida, proximitat  no poden quedar reduïdes a un perfil informàtic del qual podem disposar a voluntat.

Internet ajuda a comunicar-nos, ens apropa la informació, acosta les persones sí, però en aquesta era de la comunicació i d'Internet, de superabundància d'informació,  es corre el risc de què, en comptes de la presència d'una persona que altera profundament el meu món intern, interior, per la seva (i la meva) “màgia”, sintonia de raó i emocionalitat,  molts acabin preferint l'ordinador o el gos.

La tendresa és l'art de "sentir" a la persona, a l'ésser humà en la seva totalitat.

 
VIDA I SAVIESA VITAL
 

El més important en aquest món,
no és saber on estàs,
sinó cap a on vas.

J. W. Goethe.

La vida és fascinant:
només cal mirar-la
a través de
les ulleres correctes.

Alexandre Dumas

En realitat viure com a home significa triar un blanc -honor, glòria, riquesa, cultura-
i apuntar cap a ell amb tota la conducta,
doncs no ordenar la vida a una fi
és senyal de gran ximpleria.
Aristòtil


Per a «construir» junts...
Són temps per a «construir» junts...
Tu també tens la teva tasca...
Les teves mans també són necessàries...

Si comparteixes els valors que aquí defenem...
Difon aquest lloc !!!
Contribuiràs a divulgar-los...
Para «construir» juntos...
Son tiempos para «construir» juntos...
Tú también tienes tu tarea...
Tus manos también son necesarias...

Si compartes los valores que aquí defendemos...
Difunde este sitio !!!
Contribuirás a divulgarlos...